Musik

Aalborghus er et gymnasium med musiske rødder, og som elev kan du nyde godt af en masse forskellige musiske tilbud og aktiviteter. Her kan du se et udpluk.

Skole med musiske rødder

Aalborghus har som gymnasium en lang tradition for musik. Vi har to studieretninger, der er dedikeret til musik, og der er altid masser af musik på skolen til morgensamlinger, til vores musical, til vores fredagscaféer o.s.v.

Fedt studie og gode øvelokaler

Vores musikfaciliteter er i top. Vi har bl.a. et rigtigt studie, hvor du kan indspille din egen musik med hjælp af vores dygtige musiklærere. Vi har øvelokaler og instrumenter, som du, uanset dit niveau, kan benytte efter skoletid, hvis du aftaler det med en lærer.

Vokalgruppen ZUBEATO

ZUBEATO går efter at være Aalborgs sejeste kor. Der er fokus på stemmens udtryksmuligheder, og der arbejdes intensivt med sangteknik, skønne harmonier og fede beats. Koret synger alt fra gedigen pop til mere eksperimenterende klang-numre. Hvis du er en særligt talentfuld sanger, har du muligheden for at være en del af talent- og vokalgruppen ZUBEATO.

Band og sammenspil

Du kan spille sammen (eller øve alene) i musiklokalerne hver eftermiddag eller aften. Instrumenter og udstyr er til rådighed. Vi holder en række aftalemøder i skoleåret, hvor du kan finde nogle at spille sammen med, hvis du ikke allerede selv er en del af et band.

Studienørd

Er du sangskriver, eller har du hang til at sidde bag en mixer og skrue på knapper, så kan du tilmelde dig talentholdet Studienørd og lære at indspille sange i skolens studie. Målet er at nå frem til et velproduceret og vellydende nummer eller tre, når workshoppen slutter.

Skolens kor Take Note

Hvis du kan lide at synge sammen med andre, kan du blive en del af Aalborghus’ eget kor. Du behøver ikke kunne læse noder for at være med, bare du er glad for at synge. Koret mødes og synger sammen en eftermiddag hver uge.

Aalborghus’ egen musikskole

På Aalborghus kan du, uanset dit niveau, få billig instrumental- eller sangundervisning efter skoletid. Aalborghus Musikskole er et samarbejde med Den Rytmiske i Nordkraft, og undervisningen leveres af deres dygtige undervisere.

Sangskrivning

Hvis du skriver sange, melodier eller tekster og mangler en at arbejde sammen med, kan du tilmelde dig talentholdet i sangskrivning. På holdet skriver I sange, spiller og synger dem for hinanden og arbejder hen imod indspilning af sangene i skolens eget studie.

Musical

På Aalborghus har vi også vores egen musical, hvor du har mulighed for at vise dine talenter inden for dramatik og musik for venner og familie. Her er der både brug for sangtalenter, skuespillere og elever, der har lyst til at være en del af back stage-crewet.

Denne side er tænkt som et hurtigt overblik for dig – et hurtigt kig ind i livet med musik på Aalborghus.

Vi har meget at byde på, og der kan være yderligere tiltag og tilbud, som ikke er listet her. Vi kan desværre ikke garantere, at alle de nævnte tilbud bliver oprettet hvert år, da det bl.a. kan afhænge af tilmeldinger mv. Vi sender mere dybdegående information ud til vores elever på vores intranet Lectio i løbet af året om vores aktuelle tilbud.

Vil du gerne vide mere om musik på Aalborghus eller om et bestemt tilbud på listen, så kom forbi kontoret eller kontakt os på post@aalborghus.dk, så vil vi med glæde hjælpe dig.