Sundhed og idræt på Aalborghus

Som elev på Aalborghus kan du nyde godt af en masse forskellige tilbud og aktiviteter indenfor sundhed og idræt. Her kan du danne dig et hurtigt overblik.

Skole med sportsånd

På Aalborghus er der et stort sportsfagligt miljø. I vores eliteidrætsklasser har vi elever, der dyrker sport på professionelt plan, og i vores løbeklasser løber eleverne sig til en sundere krop og hjerne. Det smitter af – og der er hele tiden gang i sporten på Aalborghus.

Super gode idrætsfaciliteter

Idrætsfaciliteterne er helt i top på Aalborghus, og du kan fx prøve kræfter af på vores crossfit-bane eller boltre dig i en stor moderne multihal med lige så moderne redskaber. Vores faciliteter giver dig et væld af forskellige muligheder i undervisningen og i de frivillige aktiviteter.

Frivillig idræt

En eftermiddag om ugen kan du deltage i frivillig idræt, hvor vi har det sjovt sammen om sportsgrene som fx fodbold, futsal, svømning, badminton og volley. Det foregår lige efter fjerde blok, og du behøver ikke tilmelde dig – du kan altid bare dukke op.

Klasseturnering

I løbet af året kan du sammen med din klasse kæmpe mod resten af skolen og et stålsat lærerhold om at vinde en række turneringer i fodbold, hockey, badminton og et stafetløb med forhindringer. Vinderklassen bliver indgraveret i turneringspokalen og får et billede op at hænge på skolens wall-of-fame.

Gymnasieturneringer

Hvis du har mod på flere turneringer, så deltager vi naturligvis også i de lokale gymnasieturneringer, hvor du kan blive en del af skolens officielle hold i håndbold, fodbold eller volley.

Idrætsevents

En dag om året er den normale idrætsundervisning omlagt til en særlig idrætsevent/idrætsdag for hele din årgang. Det kan være alt fra klassisk volley til et adventure-race eller en dance-off.

Gratis morgenmad

Morgenmad giver dig et stabilt blodsukker og et højere energiniveau igennem dagen. Derfor kan du hver morgen i kantinen nyde godt af et udvalg af havregryn, cornflakes, mælk og te. Vi serverer morgenmad alle hverdage fra 7:30 – 8:00, og du skal bare møde op.

Gratis styrketræning

Efter en kort introduktion hos en idrætslærer kan du frit bruge skolens styrketræningsrum med crosstrainer, løbebånd, vægtstænger, håndvægte m.m. i og uden for skoletiden.

Vejledning og støtte i din sundhed

Hos vores sundhedvejleder Dianna Høfde Andersen fra Sund Ung Aalborg kan du komme og få en helt fortrolig snak om din trivsel og sundhed. Du kan også deltage i gratis kurser i rygestop, mindfulness og stresshåndtering. Det kan du læse mere om på siden Vejledning og støtte.

Sundhedvejlederen har selvfølgelig tavshedspligt.

Denne side er tænkt som et hurtigt overblik for dig – et hurtigt kig ind i et sundt liv på Aalborghus.

Vi har meget at byde på, og der kan være yderligere tiltag og tilbud, som ikke er listet her. Vi kan desværre ikke garantere, at alle de nævnte tilbud bliver oprettet hvert år, da det bl.a. kan afhænge af tilmeldinger mv. Vi sender mere dybdegående information ud til vores elever på vores intranet Lectio i løbet af året om vores aktuelle tilbud.

Vil du gerne vide mere om sundhed og idræt på Aalborghus eller om et bestemt tilbud på listen, så kom forbi kontoret eller kontakt os på post@aalborghus.dk, så vil vi med glæde hjælpe dig.