Hvad er en studieretning?

Når du vælger en studieretning, får du tre studieretningsfag, som får et særligt fokus i din uddannelse og kommer til at arbejde sammen.

Bemærk: Der er indgået aftale om en reform af gymnasieuddannelserne. Vær derfor opmærksom på, at nedenstående formentlig ændres fra skoleåret 2017/2018. Vi opdaterer denne side, når aftalen er endeligt vedtaget.

Den netop indgåede aftale om en gymnasiereform peger blandt andet på ændrede optagelseskrav (fra 2019), et kortere grundforløb, færre studieretninger og et hf, der i højere grad er målrettet erhvervsakademi- og professionsuddannelserne. For mere information henviser vi til Uddannelsesguidens side om det nye gymnasium eller direkte til informationsmaterialet fra Ministeriet for Børn, Undervisning og Ligestilling: Aftale om styrkede gymnasiale uddannelser.

Hvad er en studieretning?

Vi har allesammen nogle fag, vi finder mere spændende end andre. Ofte er det, vi finder spændende, også det vi er gode til – og omvendt. Måske er du særligt glad for logikken i matematik eller skønheden i naturen? Måske interesserer du dig for mennesker og vil gerne forstå deres baggrunde, bevæggrunde, sprog og kulturer? Eller måske kan du vildt godt lide at være kreativ og spille musik? Uanset hvad du brænder for, så kan du med dit valg af studieretning komme til at arbejde ekstra meget med lige præcis dé fag.

En studieretning er en pakke af fag, du vælger samlet. Den består i praksis af de obligatoriske fag, som alle skal have på stx, og en kombination af tre fag, som bliver særlig for dig og din klasse. Disse tre fag får et kernefokus i din uddannelse og kommer til at arbejde tværfagligt sammen om projekter.

Hvordan vælger du?

Når du søger om optagelse hos os, skal du angive på din ansøgning hvilken studieretning, der har din umiddelbare interesse. Dit valg er dog først bindende ved grundforløbets afslutning, når du har gået på Aalborghus i seks måneder. For din egen skyld anbefaler vi alligevel, at du tænker dig godt om fra start, da et skift af studieretning efter grundforløbet betyder, at du vil skulle skifte klasse.

Oversigt over studieretninger

Vores studieretninger er tonede i forskellige retninger, så du kan vælge mellem naturvidenskabelige, musiske, sproglige/humanistiske eller samfundsvidenskabelige studieretninger. Du kan se dem allesammen lige her.