Kunst og scene

Som elev på Aalborghus kan du nyde godt af en masse forskellige tilbud og aktiviteter i kategorien kunst og scene. Her kan du se et udpluk.

Frivillig billedkunst

Hvis du gerne vil lære mere om billedkunst, udfolde dig kreativt og hygge sammen med andre elever, så kan du hver uge dukke op til frivillig billedkunst. Her er der altid god snak og god musik, og du bestemmer selv, om du vil arbejde med ler, maling eller andre materialer.

Frivillig dramatik

Hvis du gerne vil være med til at skabe din egen forestilling, så kan du tilmelde dig frivillig dramatik. Her kommer du til at arbejde med teatrets kunstneriske proces og udtryk, og du har rig mulighed for at få styrket dine egne idéer i samarbejde med de andre skuespillere.

Ned i dybet

I løbet af foråret arrangerer vi en hyggelig eftermiddag, hvor du har mulighed for at vise dine kreative talenter inden for dramatik og billedkunst frem for familie og venner.

Musical

Hvert andet år kan du deltage i vores egen musical. Vi har både opsat store klassiske produktioner og haft elever og lærere til selv at skrive stykket. Musicalen er et festligt samlingspunkt for hele skolen og for scenekunst, sang, styling og kreativitet.

Kunstnerklub

Hvis du elsker at udtrykke dig gennem billeder, så kan du være med i skolens kreative talentklub – hvad enten dit medie er tegning, malerier, fotografier eller kunstfilm. Du får professionel hjælp og plads til at gå i dybden med et større projekt. Der vil også være spændende ekskursioner.

Kunst på Aalborghus

På Aalborghus mener vi, at kunst er en del af et godt undervisnings- og dannelsesmiljø, og vores dygtige kunstudvalg bestående af lærere og elever sørger for, at vores skole er udsmykket med en lang række inspirerende kunstværker. Her ses fx dramatikfløjen udsmykket af kunstneren Mormor.

Teateraftner i Aalborg Teater

En eller to gange om året har du mulighed for at få en fantastisk kulturoplevelse på en række særlige teateraftner. Vi samarbejder med Aalborg Teater, der er vært ved en aften udelukkende for Aalborghusere og deres familier, hvor vi ser en en af deres forestillinger på Store Scene.

Andre kunstneriske aktiviteter

Der er liv i den kunstneriske scene på Aalborghus, og der opstår løbende en lang række aktiviteter blandt de kreative lærere og elever, og der foregår naturligvis også en masse spændende i selve undervisningen med temadage, besøg hos gallerier og teatre o.m.a.