Musik

Aalborghus er et gymnasium med musiske rødder, og som elev kan du nyde godt af en masse forskellige musiske tilbud og aktiviteter. Her kan du se et udpluk.

Skole med musiske rødder
Aalborghus har som gymnasium en stolt tradition for at dyrke musik og opfostre musiktalenter af alle mulige slags. Vi har to studieretninger, der er dedikeret til musik, og der er altid masser af musik på skolen til intro-dagene, til morgensamlinger, til vores musical, til vores fredagscaféer o.s.v.

Fedt studie og gode øvelokaler
Vi er stolte af vores musikfaciliteter i vores egen “musikfløj”. Vi har bl.a. et fuldt udstyret studie, hvor du kan indspille din egen musik med hjælp af vores dygtige musiklærere. Vi har øvelokaler og instrumenter, som du, uanset dit niveau, kan benytte efter skoletid til at dygtiggøre dig.

Vokalgruppen ZUBEATO
ZUBEATO går efter at være Aalborgs sejeste ungdomsvokalgruppe. Der er fokus på stemmens udtryksmuligheder, og der arbejdes intensivt med sangteknik, skønne harmonier og fede beats. Vokalgruppen synger alt fra gedigen pop til mere eksperimenterende klang-numre.

Band og sammenspil
Du kan spille sammen (eller øve alene) i musiklokalerne hver eftermiddag eller aften. Instrumenter og udstyr er til rådighed. Mon ikke der er nogen i klassen, på årgangen eller bare en, du møder i musikføjens foyer, som du kan spille sammen med, hvis du ikke allerede selv er en del af et band?

Studienørd
Er du sangskriver, eller har du hang til at sidde bag en mixer og skrue på knapper, så kan du tilmelde dig talentholdet Studienørd og lære at indspille og mikse sange i skolens studie. Målet er at nå frem til et velproduceret og vellydende nummer eller tre, når workshoppen slutter.

Skolens kor Take Note
Er du til sang, smil, godt selskab og snacks? Så kom kækt til kor og stem i med andre sangglade Aalborghusere i Aalborghus’ eget rytmiske kor TAKE NOTE. Du behøver ikke kunne læse noder for at være med, bare du er glad for at synge. Koret mødes og synger sammen en eftermiddag hver uge.

Aalborghus Musikskole
På Aalborghus kan du, uanset dit niveau, få billig instrumental- eller sangundervisning efter skoletid. Aalborghus Musikskole er et samarbejde med Den Rytmiske i Nordkraft, og undervisningen leveres af deres dygtige undervisere. Læs mere her.

Sangskrivning
Hvis du skriver sange, melodier eller tekster og mangler en at arbejde sammen med, kan du tilmelde dig talentholdet i sangskrivning. På holdet skriver I sange, spiller og synger dem for hinanden og arbejder hen imod indspilning af sangene i skolens eget studie.

Musical
Hvert andet år opsætter vi en musical, og Aalborghus’ elever går op i det med liv og sjæl, hvad enten de er involverede i skuespil og sang eller udsmykning og scenografi. Under musicalen arbejder elever tæt sammen med instruktører og lærere om at skabe et originalt stykke.