Støtte og vejledning

Livet som gymnasieelev kan indimellem være svært. Vi tilbyder dig vejledning og støtte i alt fra sundhed til lektiehjælp, eksamensangst, ordblindhed og meget andet.

Gymnasievejledning
Du får ved skolestart tildelt en personlig gymnasievejleder, som følger dig og din klasse fra skolestart til huen er sat på. Udover de fastlagte samtaler er du altid velkommen til at komme forbi til en snak, hvis du har brug for hjælp og støtte i en svær situation.

Psykologhjælp
Hos psykologen kan du trygt komme og snakke om personlige problemer og udfordringer, der ligger udenfor den almindelige gymnasievejledning. Både psykologen og gymnasievejlederne har naturligvis tavshedspligt.

Hjælp til eksamensangst
Det er normalt at have ”sommerfugle i maven” ved en eksamen, men hvis nervøsiteten og spændtheden tipper over og bliver til angst, så har vi i perioden op til eksamen en række kurser, der hjælper dig til at håndtere eksamenssituationen og din angst.

Lektiecafé på skolen
Vi har lektiecaféer på skolen flere gange om ugen, hvor skolens egne lærere står klar til at hjælpe dig i en lang række fag. På dit skema vil du kunne se, hvilke ugedage de forskellige fag udbydes. Lektiecaféerne finder altid sted i tidsrummet fra klokken 14:00-16:30.

Lektiehjælp på Hovedbiblioteket
En anden mulighed for at få hjælp til lektierne i fagene matematik, fysik og kemi finder du hos Matematikcenter på Hovedbiblioteket i Aalborg midtby. Du kan bare dukke op, og hjælpen er gratis for elever på Aalborghus.

Læsevejledning
Der skal læses meget i gymnasiet, og som ny elev får du derfor testet dine læsefærdigheder, så vi kan se, om du har brug for ekstra støtte til den del af din skolegang. Resultaterne er naturligvis fortrolige. Hvis du har behovet, kan du herefter fx deltage i læsekurser hos vores læsevejledning.

Åben og Rolig
Har du symptomer på stress over en længere periode og slet ikke kan overskue hverdagen, så er Åben og Rolig noget for dig. Det er et meditationsbaseret forløb, der har til formål at reducere stress og øge livskvaliteten samt robustheden overfor fremtidig stress.

Kursus i Mindfulness
Meditationsformen Mindfulness er særligt gavnlig for dig, hvis du fx stiller enormt høje krav til dig selv og lider under tankemylder, søvnbesvær og præstationsangst. Kurset lærer dig at være tilstede i nuet og tackle tingene, som de er.