Sundhed og idræt på Aalborghus

Som elev på Aalborghus kan du nyde godt af en masse forskellige tilbud og aktiviteter indenfor sundhed og idræt. Her kan du danne dig et hurtigt overblik.

Skole med sportsånd
På Aalborghus er der et stort sportsfagligt miljø. I vores eliteidrætsklasser har vi elever, der dyrker sport på professionelt plan, og i vores løbeklasser løber eleverne sig til en sundere krop og hjerne. Det smitter af – og der er hele tiden gang i sporten på Aalborghus.

Super gode idrætsfaciliteter
Idrætsfaciliteterne er helt i top på Aalborghus, og du kan fx prøve kræfter af på vores crossfit-bane eller boltre dig i en stor moderne multihal med lige så moderne redskaber. Vores faciliteter giver dig et væld af forskellige muligheder i undervisningen og i de frivillige aktiviteter.

Frivillig idræt
En eftermiddag om ugen kan du deltage i frivillig idræt, hvor vi har det sjovt sammen om sportsgrene som fx fodbold, futsal, svømning, badminton og volley. Det foregår lige efter fjerde blok, og du behøver ikke tilmelde dig – du kan altid bare dukke op.

Kappestrid
I løbet af året kan du sammen med din klasse kæmpe mod resten af skolen og et stålsat lærerhold om at vinde en række turneringer i fodbold, hockey, badminton og et stafetløb med forhindringer. Vinderklassen bliver indgraveret i turneringspokalen.

Gymnasieturneringer
Hvis du har mod på flere turneringer, så deltager vi naturligvis også i de lokale gymnasieturneringer, hvor du kan blive en del af skolens officielle hold i håndbold, fodbold eller volley.

Idrætsevents
En dag om året er den normale idrætsundervisning omlagt til en særlig idrætsevent/idrætsdag for hele din årgang. Det kan være alt fra klassisk volley til et adventure-race eller en dance-off.

Gratis morgenmad
Morgenmad giver dig et stabilt blodsukker og et højere energiniveau igennem dagen. Derfor kan du hver morgen mellem 7.30-8.00 nyde godt af et udvalg af havregryn, cornflakes, mælk og te i kantinen.

Gratis styrketræning
Efter en kort introduktion hos en idrætslærer kan du frit bruge skolens styrketræningsrum med crosstrainer, løbebånd, vægtstænger, håndvægte m.m. i og uden for skoletiden.