Hvad kan man egentlig med tysk?

Det spørgsmål arbejdede gymnasieelever fra Aalborghus med på Tyskdagen tidligere på året sammen med elever fra Nørresundby og Hasseris Gymnasium.

I forbindelse med Tyskdagen her på Aalborghus havde Aalborg Universitet udskrevet en konkurrence om at lave det bedste story board til en film om, hvad tysk kan bruges til. Blandt vinderne var to elever her fra Aalborghus, nemlig Amalie fra 2u og Astrid fra 2t. De havde sammen med fire andre elever lavet et flot story board, som bl.a. fik ros for at tydeligt at vise, hvad man kan bruge tysk til og på en måde, som eleverne nemt kunne relatere sig til.

”Vi havde taget udgangspunkt i en dreng, der sad og sov i en tysktime, fordi han ikke synes, tysk er nødvendigt at lære. Pludselig kom han til at tænke på, hvad han skulle bruge tysk til, og der havde vi skitseret fem forskellige senarier.

Fx skulle han bruge tysk, hvis han var på restaurant under en ferie i Tyskland, eller hvis han arbejdede i et firma, hvor han skulle handle med Tyskland.” fortæller Amalie og Astrid.

Foruden vindertitlen og de flotte ord, de fik med på vejen, vandt de hver et rejselegat på 1.500 kr. til en rejse til Tyskland. Legatet er bl.a. blevet brugt på en weekendtur til Flensborg, hvor det tyske sprog og den nye kulturforståelse flittigt blev praktiseret fx på restauranter, med det tyske folk og i byens butikker.

Foruden at skulle lave et story board, blev eleverne også undervist af unge tyskstuderende fra Aalborg Universitet i bl.a. om den tyske humor, kulturforståelse, om hvordan man skal begå sig, hvis man fx skal skrive en mail på tysk, og hvilke karrieremuligheder, der er med tysk.

Og selvom tysk ikke lige er drømmestudiet, når de bliver færdige her fra Aalborghus, fortæller de to piger, at de fik meget med fra dagen. ”Det var en sjov og anderledes måde at arbejde med sprog på. Og så synes jeg, det var godt at se, hvad man faktisk kan bruge tysk til.” fortæller Amalie. Dertil supplerer Astrid ”Jeg synes også, det var godt, at det var nogle yngre studerende, der kom og fortalte os om tysk og ikke bare en lærer. Man kunne ligesom bedre identificere sig med dem. Og så fik de deres studie promoveret.”

Seneste nyt fra Aalborghus Gymnasium