Ny kantineleder kommer med høje ambitioner om god næring til læring. Han vil bl.a. gå efter bronzemærket i økologi.
I dag blev der sagt farvel til tartelet-tirsdag, kødsovs-torsdag og bake-off, og goddag til masser af hjemmebag, grønt og økologi i Aalborghus Gymnasiums Kantine. Det var kantineleder Mikkel Bugtrups første arbejdsdag som ny kantineleder, og han mødte ind med høje ambitioner for blandt andet niveauet af økologi. Han har planer om at kvalificere kantinen til bronzemærket i økologi, hvor mellem 30 og 60% af al mad, der langes over disken, er økologisk. Det er høje ambitioner for en gymnasiekantine. Og vi er vilde med det.
Mikkel kommer fra et job som køkkenchef for DGI-Huset Aabybro, så han er om nogen vant til at jonglere i et køkken med fokus på ernæring og sundhed. Den nye sundere linje i kantinen er i god tråd med skolens meget aktive miljø med fx eliteidrætklasser og løbeklasser, og frem for alt er det en stor brik i skolens ønske om at give vores elever den bedst mulige næring til læring.
Og der kommer helt sikkert nye boller på suppen i den kommende tid. Udover ambitioner om gode råvarer og økologi, så bliver det fx også et farvel til bake-off. Alt brød, kage og kantineklassikere som fx pølsehorn og pizza-slices bages fra bunden.
Den måde maden tænkes ind i hverdagen på får også en nytænkning. Hos lærerne er der særlig stor jubel over den nye mulighed for at bestille mad op til lærerværelset, så de ikke skal spilde pausen i køen i kantinen. Det frigiver også pladsen til eleverne. Som en ny og ekstra service i en travl hverdag kan man købe dagens varme ret med hjem, og om torsdagen og fredagen kan man som noget helt særligt vælge at bestille tapas-retter med brød til aften- eller weekendhyggen.
Vi håber, hele skolen i den næste tid tager godt imod Mikkel og den nye menu i kantinen. Vi vil gerne starte her med at sige tak for dagens velsmagende frokost.
Menukort
Morgenmad hver dag (fra 7:30):
Økologiske boller, med pålæg, ost eller Nutella
Smoothies og yoghurt med frisk frugt
Mellemmåltider, snacks og øvrigt:
Der bages løbende hele dagen, så der altid er friske og lune mellemmåltider klar.
Friskbagte brød og snacks
Pizza-slices
Pølsehorn
Piroqer med oksekød
Stor assorteret salatbar med alt fra syltede rødløg til edamamebønner
Suppe
Drikkevarer:
Saftmaskine med økologisk saftevand: Hyldeblomst og Solbær
Udvalg af sodavand samt sukkerfri Egekilde danskvand
Mandag uge 5:
Fuldkornsnudler med kylling og grøntsager i karry-kokos sauce
Fuldkornspasta vendt med pesto, tomater og serrano skinke
Tirsdag uge 5:
Fuldkornsnudler med kylling og grøntsager i karry-kokos sauce
Chilli con carne med ris og tortillachips
Onsdag uge 5:
Perlebyg med chorizo, porrer og peberfrugt i creme sauce
Chilli con carne med ris og tortillachips
Torsdag uge 5:
Perlebyg med chorizo, porrer og peberfrugt i creme sauce
Lakse-lasagne
Fredag uge 5:
Kyllingelår med bagte øko rødder, kartofler og chilli mayo
Lakse-lasagne
Der serveres nye varme retter hver uge, som annonceres på Kantinens Facebook.