ÅBENT AalborgHUS

Overvejer du at tage en stx eller hf næste år? Så kom til Åbent AalborgHus og bliv klogere på, hvordan din gymnasietid vil se ud hos os.

Velkommen til Åbent AalborgHus

Torsdag den 19. januar inviterede vi til Åbent Hus på Aalborghus. Havde du ikke mulighed for at deltage, kan du blive klogere på, hvordan det er at være elev på Aalborghus Gymnasium på siden herunder.

Du er selvfølgelig også meget velkommen til at kontakte en af vores gymnasievejledere, der med glæde vil besvare dine spørgsmål.

Hør om de mange muligheder

Aftenen vil byde på en velkomst af rektor Torben Poulsen i hallen kl. 19.00, hvorefter du og din familie kan gå på opdagelse på skolen og se rammerne for dit nye studieliv, møde elever og lærere og få en snak med en studievejleder. 

Dyrker du idræt på eliteplan kan du kl. 20.00 i lokale Ø126 høre mere om, hvordan det er at være eliteidrætselev på Aalborghus Gymnasium. Du kan også læse mere om Aalborghus Eliteidræt her eller kontakte vores eliteidrætskoordinator Kasper Sørensen på tlf.: 40 20 17 14 eller pr. mail KS@aalborghus.dk.

Oplev den hyggelige stemning med hele familien

Vores elever er stolte af at vise deres skole frem, og de gør meget ud af at gøre aftenen hyggelig. Du kan roligt tage lillesøster med under armen, så I som familie kan få besøget til at passe ind. Vi vil meget gerne vise skolen frem både til store og små.

Spørgsmål

Vi glæder os til at se dig. Du finder os på: Sohngaardsholmsvej 60, 9000 Aalborg. Tag endelig fat på os, hvis du har nogle spørgsmål. Du er altid velkommen til at kontakte os på tlf.: 96 31 66 00 eller tage fat i vores fire gymnasievejledere, som alle sammen med glæde vil besvare jeres spørgsmål eller fx give jer en rundvisning på gymnasiet efter aftale.

Studieretningerne på stx 

Nedenfor kan du blive klogere på studieretninger på stx. Vi har i alt ni studieretninger, og du kan læse mere om fagene på de forskellige studieretninger på stx her.

Hf på Aalborghus

Hf på Aalborghus byder på i alt tre spændende fagpakker, nemlig Samfund & velfærd, Krop & sundhed og Business. Nedenfor kan du blive klogere på opbygningen af hf og livet som hf-elev på Aalborghus. Du kan også læse mere om fagene i de forskellige fagpakker på hf her.

3-årig hf 

Som noget helt nyt har vi indledt et samarbejde med Exzentriq om at skabe en hf på tre år i stedet for to. Den 3-årige hf har til formål at give unge mennesker, som har haft skolevægring igennem flere år, lyst til at komme i skole igen. Exzentriq bruger e-sport og computerteknologi til at fastholde eleverne og har specialiseret sig i at hjælpe unge mennesker, som har skolevægring eller på anden måde står uden for det etablerede skolesystem. Læs mere om den 3-årige hf her.

Aalborghus Eliteidræt

På Aalborghus har vi også en eliteidrætslinje, som er målrettet elever, der dyrker en idræt på eliteniveau. Vi har en lang erfaring med elever, der er i gang med en såkaldt dobbeltkarriere, og mange forskellige sportsgrene repræsenteret på skolen. Neden for kan du møde Theo, Gustav og Nikoline, der fortæller om, hvordan det er at være eliteidrætselev hos os. Du kan også læse mere om Aalborghus Eliteidræt her.

Rundvisning på gymnasiet

Få en rundvisning på vores flotte skole af fire tutorer. De kommer både ind i undervisningslokaler, kantinen, billedkunst, hallen og op i vores flotte musiklokaler. På Aalborghus har vi et korps af tutorer, der byder nye elever velkommen, og især i starten vil de være en del af din hverdag på skolen. Læs mere om din første tid som Aalborghuser her.

Elever fortæller

På Aalborghus mener vi, at vores elever er de bedste til at fortælle om livet på skolen. Derfor har vi bl.a. spurgt dem om, hvordan det er at starte her, hvordan hverdagen ser ud, og hvad de skal efter deres gymnasietid.

Livet på Aalborghus

På Aalborghus har vi mange forskellige tilbud ud over den normale skolegang. Vi har både fredagscaféer og gymnasiefester, kappestrid og gratis styrkecenter, flere forskellige bands og kor samt vores eget musikstudie, musical og frivillig billedkunst og en masse forskellige talenthold og frivillig undervisning. Her kan du se klip fra livet på Aalborghus og høre vores helt egen sang ‘Aalborghussangen’.

Hvad vil du være, når du bliver stor?

Du har nu fået en hel del informationer om det at gå på stx og hf her på Aalborghus. Sidder du tilbage med en tvivl om, hvad du kan bruge vores uddannelser til i fremtiden, kan du få et overblik over dine muligheder på ‘Adgangskortet‘. Udfyld blot ungdomsuddannelse (enten hf eller stx) og studieretning for stx eller fagpakke for hf. Læs mere om vores studieretninger her og vores fagpakker her.

Kendte om gymnasietiden på Aalborghus

Vi har taget fat i nogle af vores tidligere elever og bedt dem fortælle om de bedste minder fra deres tid på Aalborghus. I videoen møder du skuespiller Thue Ersted Rasmussen, USA-korrespondent Jesper Steinmetz og musiker Claus Hassing.