Aalborghus Eliteidræt

Dyrker du idræt på eliteniveau og står over for at skulle vælge ungdomsuddannelse, så er Aalborghus Eliteidræt det oplagte valg for dig. Hos os får du idræt og uddannelse i balance.

Eliteidrætselev på Aalborghus

Aalborghus Gymnasium er endnu engang blevet udnævnt som Team Danmark-uddannelsespartner. Det er vi fordi, vi opfylder en lang række kvalitetskrav, der er med til at sikre, at du får de bedste muligheder for at dyrke idræt på højt niveau samtidig med, du går på gymnasiet. Aalborghus Eliteidræt henvender sig til dig, som dyrker idræt på højt niveau, hvad enten du er sportslig godkendt fra Team Danmark eller ej. Læs her om nogle af de fordele, der er ved at gå i en eliteidrætsklasse her hos os:

Sådan er det at gå på Aalborghus Eliteidræt

Det bedste ved klassen er, at vi har forståelse for hinanden og har en fælles passion for sport. Selvom vi ofte nedprioriterer det sociale uden for skolen, er der et stærkt sammenhold, hvor vi sammen dyrker hinandens sport og sejre.

Gustav Heby. Mountainbike Wilier Triestina Pirelli og elev på Aalborghus Eliteidræt.

Jeg kan ikke leve af sporten resten af livet, så derfor er det godt at have en uddannelse at kunne falde tilbage på.

Camille Normann. Idrætsgymnastik AIG Aalborg og elev på Aalborghus Eliteidræt.

Mød fire eliteidrætselever

Herunder kan du møde Frederik, Line, Magnus og Sarah, der sætter lidt flere ord på, hvordan det er at være eliteidrætselev på Aalborghus Gymnasium.

Mød vores eliteidrætskoordinator 

Hør også eliteidrætskoordinator Kasper Sørensen fortælle om, hvordan vi sikrer, at vores elever kommer i mål med både uddannelse og sport samtidig med, at vi sikrer en god trivsel i vores eliteidrætsklasser.

Sportslig godkendelse fra Team Danmark 

Er du sportslig godkendt af Team Danmark, har du en række fordele under din uddannelse på Aalborghus Gymnasium:

  • Mulighed for forlænget uddannelse: Du kan få forlænget dit uddannelsesforløb med et år. Du behøver ikke beslutte dig med det samme, men får du brug for denne mulighed, skræddersyer vi et forløb, der passer til dig og din idrætskarriere.
  • Supplerende undervisning:  Du har mulighed for at modtage ekstra undervisning, hvis du er fraværende i forbindelse med træningslejre og stævner.
  • Fleksibilitet ifm. eksamen: I eksamensperioder er vi særdeles fleksible i forhold til at flytte eksamener, årsprøver eller lign.

Ønsker du at blive sportslig godkendt af Team Danmark, skal du opfylde en række kriterier, som dit forbund og Team Danmark har lavet i fællesskab. Har du brug for støtte i denne proces, hjælper vi naturligvis gerne.

Læs mere om sportslig godkendelse fra Team Danmark her.

Valg af studieretning 4 eller 5

Med Aalborghus Eliteidræt får du en gymnasiel uddannelse på lige fod med alle andre gymnasieelever. For at kunne samle alle idrætsudøvere i særlige eliteidrætsklasser med en række fordele er det nødvendigt, at alle i klassen har næsten samme studieretning. Vi har derfor valgt at samle vores eliteidrætselever i en klasse med enten studieretning 4 eller 5, fordi det blandt andet er de studieretninger, der giver dig flest muligheder for selv at sammensætte og tilvælge andre fag. Derfor har du også med studieretning 4 og 5 mulighed for fx at tilvælge eller hæve naturvidenskabelige fag, som er adgangsgivende på en lang række uddannelser.

Hvis du vælger en anden studieretning på stx eller hf, har du ikke mulighed for at komme i en eliteidrætsklasse, og du vil derfor gå glip af flere af vores tilbud og muligheder, fx skemalagt morgentræning og Life Skills-kurser. Du vil dog stadig møde fleksibilitet samt støtte og vejledning af din eliteidrætskoordinator.

Læs mere om studieretning 4 her. Lær mere om studieretning 5 her

Sådan ansøger du

Søger du om optagelse i eliteidrætsklassen her på Aalborghus Gymnasium, skal du senest den 1. marts på optagelse.dk/ungdom under pkt. 4 “Forrang” vælge “Kommunal Eliteidræt”.

For at få et indblik i dit sportslige niveau skal du derudover udfylde dokumentet “Kommunal Eliteidrætsordning” og vedhæfte dette. Find dokumentet her. Hvis du har en sportslig godkendelse fra Team Danmark, skal du også vedhæfte den.

Ved spørgsmål til ovenstående kontakt eliteidrætskoordinator Kasper Sørensen på tlf. 40 20 17 14 eller på e-mail: KS@aalborghus.dk.

Mød vores team

Vores eliteidrætselever er i gang med to uddannelser på samme tid. En dobbeltkarriere kræver god planlægning, og det er derfor ekstra nødvendigt med struktur i hverdagen. Som eliteidrætselev på Aalborghus får du et fast team, som hjælper dig gennem hele din studietid. Vores team bag Aalborghus Eliteidræt består af vicerektor Grethe Andersen, eliteidrætskoordinator og coach Kasper Sørensen og studievejleder og coach Martin Randrup.

Spørgsmål

Tag endelig fat på os, hvis du har nogle spørgsmål. Du er altid velkommen til at kontakte:

  • Eliteidrætskoordinator Kasper Sørensen på tlf.: 40 20 17 14 eller pr. mail KS@aalborghus.dk
  • Vicerektor Grethe Andersen på tlf.: 25 32 10 15 eller pr. mail GA@aalborghus.dk
  • Studievejleder Martin Randrup på tlf.: 26 71 71 37 eller MP@aalborghus.dk