Sådan ansøger du

På din ansøgning skal du angive, hvilke valg du ønsker. Vi hjælper dig gerne med din ansøgning og ser frem til at modtage den.

Ansøg her

Hvad enten du søger ind på hf eller stx, skal du sammen med dine forældre søge om optagelse her optagelse.dk/ungdom.

Ansøgningsfristen er den 13. marts 2023
Fra den 15. februar 2023 er det muligt at søge om optagelse via optagelse.dk. Ansøger du efter 13. marts 2023, bliver du indkaldt til en optagelsesprøve.

Breve fra Aalborghus 
Det første brev ang. reservation af plads på gymnasiet udsendes primo juni.

Optagelse på stx og hf

Hvis du har spørgsmål, kan du hente hjælp på din skole eller hos din UU-vejleder. Du er naturligvis også meget velkommen til at søge råd og vejledning hos os. På Aalborghus har vi en række tilbud til dig, som du skal vælge imellem, når du ansøger om optagelse hos os.

Når du ansøger om optagelse på stx:

  • Du skal angive, hvilket andet fremmedsprog du ønsker.
  • Du skal angive, hvilket kunstnerisk fag du ønsker i 1.g.

Når du ansøger om optagelse på hf:

  • Du skal angive, om du ønsker enten billedkunst, dramatik, mediefag, idræt eller musik i 1.hf.
  • For den 3-årige hf: Søger du om optagelse på den 3-årige hf, skal du på optagelse.dk under “Forrang” vælge “Klasser for elever med særlige behov (f.eks. ordblindhed) (forlænget forløb)”.

Optagelse som eliteidrætselev

Søger du om optagelse i eliteidrætsklassen her på Aalborghus Gymnasium, skal du på optagelse.dk under “Forrang” vælge “Kommunal Eliteidræt”.

For at få et indblik i dit sportslige niveau skal du derudover udfylde dokumentet “Kommunal Eliteidrætsordning” og vedhæfte dette. Find dokumentet her. Hvis du har en sportslig godkendelse fra Team Danmark, skal du også vedhæfte den.

Ved spørgsmål til ovenstående kontakt eliteidrætskoordinator Kasper Lundbo Sørensen på tlf. 40 20 17 14 eller på e-mail: KS@aalborghus.dk.

Optagelseskrav 

For at blive optaget på stx eller hf skal du opfylde en række kriterier. Vi hjælper dig gerne med spørgsmål om din ansøgning og glæder os til at modtage den.

Søger du om optagelse med start i august, kan du finde den nødvendige information om adgangskravene for en gymnasial uddannelse på Børne- og Undervisningsministeriets hjemmeside her. For at blive klogere på selve ansøgningsprocessen, kan du med fordel få et overblik på UddannelsesGuiden her.

Vejledninger