Hjælpelærer fra Spanien løfter sprogindlæring

23-årige spanske Sara Blasco Román har igennem vinteren været hjælpelærer i spansk, og har hjulpet afgangsklasserne med bl.a. at styrke deres spanske udtale.

23-årige spanske Sara Blasco Román har undervist på Aalborghus i godt tre en halv måned. Det er et forløb, der er kommet i stand med hjælp fra organisationen AIESEC Denmark, der specialiserer sig i professionelle praktikpladser og frivilligt arbejde i udlandet med fokus på personlig udvikling og tværkulturelle oplevelser. Og hendes ophold har bestemt budt på oplevelser og udvikling – både for Sara og for eleverne.

“I can’t rememeber how you pronounce tomato salad… it sounds so cool when you say it. Just say it again”…

Selv i frikvarteret, hvor eleverne spiser deres frokost, og Sara bliver interviewet, kommer der spørgsmål ind fra sidelinjen til det seje spanske sprog. Sara har turneret rundt ved de forskellige afgangsklasser, der har spansk, og har haft til opgave at hjælpe deres spansklærer med at styrke deres sproglige færdigheder frem mod eksamen. De mange spørgsmål bekræfter, at eleverne er glade for tiltaget og meget ivrige efter at lære, nu hvor hun er hos deres klasse. På Aalborghus har man fået så god feedback, at man har valgt at forlænge hendes ansættelsesperiode efter praktikforløbet med den tid, hun havde mulighed for.

Sara selv har også været glad for ordningen:

“Det har været super fedt at kunne hjælpe eleverne. Jeg føler virkeligt, jeg har kunnet give dem noget, bare ved at de har kunnet høre mig tale med helt almindelige ord og sætninger”.

“Det er nok fordi det er mit modersmål, og jeg ved, hvordan man taler i en helt almindelig, moderne og ung kontekst”, forklarer hun.

Eleverne har været lidt stille til at starte med, når hun har haft dem alene, men de er kommet godt efter det. Og det er det afslappede forhold til læreren, som Sara fremhæver som den største øjenåbner i hendes egen udvikling fra opholdet.

“Det er meget mindre strengt end i Spanien. Man har et tættere og meget mere løst forhold til sin lærer, og det skulle jeg lige vænne mig til.”

“Men jeg kan faktisk rigtig godt lide det”, slutter hun.

Sara kan så godt lide den nordiske kultur og tilgang til undervisning, at hun har tænkt sig at komme igen efter en kort smuttur hjem til familien i Spanien. Hun har en Bachelor i Computer Science fra Universidad de Las Palmas de Gran Canaria, og har nu ansøgt om at komme ind på Aalborg Universitet, hvor hun vil læse til ingeniør.

På Aalborghus vil vi gerne sige tak til Sara og ønske hende al mulig held og lykke i fremtiden

Seneste nyt fra Aalborghus Gymnasium