Naturvidenskabsfestival 2018

Temaet for Naturvidenskabsfestivallen 2018 bevæger sig ud i de yderste grænser af naturen, mennesket, etikken og fysiske fænomener. Det handler om yderpunkter. Malariamyggen over for blåhvalen. Det lille insekt fra det varme Afrika overfor det store dyr fra det kolde Antarktis.

I uge 39 var Aalborghus Gymnasium medarrangør af Naturvidenskabsfestival i Aalborg Zoo. Naturvidenskabsfestival er en festlig, faglig og social begivenhed, hvor tusindvis af børn og unge fra hele Danmark hvert år i uge 39 hylder naturvidenskab og naturfag.

 

I år er det 20 år siden, at festivalen blev afholdt for første gang.

 

Temaet i år var ‘Den yderste grænse’ og handlede om de yderste grænser af naturen, mennesket, etikken og fysiske fænomener. Ved Aalborghus’ stand havde de besøgende bl.a. mulighed for at overskride virkelighedens grænser med VR-teknologi, samt få et indblik i hjertets og lungernes funktion.

Der var endvidere besøg af astronaut Andreas Mogensen, som stod for et spændende foredrag om hans oplevelser og arbejde i rummet. Formålet med Andreas Mogensens besøg var at give børn og unge et indblik i de naturvidenskabelige fag og inspirere dem til eventuelt at vælge uddannelse indenfor dette felt.

 

“Jeg håber, at kunne inspirere den næste generation og give noget tilbage, på samme måde som jeg selv blev inspireret af andre forskere og astronauter, da jeg gik i skole”

Seneste nyt fra Aalborghus Gymnasium