Tysk hjælpelærer styrker sprogundervisningen

Hen over efteråret har 22-årige Victoria været hjælpelærer i tyskundervisningen og hjulpet elever med bl.a. at styrke deres tyske udtale.

22-årige tyske Victoria har i to måneder undervist vores elever her på Aalborghus. Victoria er i gang med sin uddannelse som lærer, og som en del af uddannelsen fik hun via AIESEC mulighed for at tage et ophold i Danmark. Formålet har været at få noget praktisk erfaring med at undervise, og Victoria har fra første dag deltaget aktivt i timerne.

”Det har været spændende med en tysktalende hjælpelærer, der kan komme med godt input i fremmedsprogsundervisningen. Victoria har en naturlig autoritet og et dejligt engagement, der smitter af på eleverne.” fortæller Helle Gottlieb, der har fulgt Victoria tæt. Foruden af tage tilbage til det tyske med en del undervisningserfaring i baggagen, tager Victoria også retur med en kulturel erfaring. Og Victoria fremhæver det mere afslappede forhold lærer og elever imellem som den største forskel fra det tyske skolesystem.

”Det kan jeg egentlig godt lide, at det er så anderledes i Danmark. Det er som om, man er på lige fod med eleverne, selvom det selvfølgelig er læreren, der bestemmer. Det måtte Tyskland godt tage lidt ved lære af.”

Og selvom eleverne har været lidt stille til at starte med, er de kommet godt efter det, og både elever og lærere har taget rigtig godt i mod Victoria. ”Jeg kommer godt ud af det med alle eleverne. Når de ser mig, siger de hej og spørger, hvordan det går, og i timerne spørger de mig, om jeg fx er der, når de skal fremlægge. Jeg føler mig virkelig værdsat, og at de forstår, hvad jeg siger.”

Faktisk er hun blevet så glad for at bor her i Danmark, at hun sagtens kunne se sig selv flytte tilbage, når hun er færdig med hendes master. Faktisk har hun allerede lavet en aftale med flere af lærerne om at komme på besøg igen.

”Måden at leve på her i Danmark er anderledes. Menneskene er bare mere lykkelige. Alle mennesker, jeg har mødt her, har været åbne og så venlige og søde. Jeg tror, danskerne bare er mere lykkelige og værdsætter det, de har.”

Sidste undervisningsgang sluttede Victoria af med at fortælle lidt om den traditionelle tyske jul, lod eleverne høre lidt typisk tysk julemusik og smage lidt tyske julespecialiteter.

Seneste nyt fra Aalborghus Gymnasium