Valg af retning på stx

Her på siden kan du danne dig et hurtigt overblik over vores studieretninger og derefter klikke dig videre til at lære meget mere om den eller dem, du er interesseret i.

Hvad er en studieretning?

På stx skal du efter et ti ugers grundforløb vælge en studieretning. Den indeholder to-tre studieretningsfag, som er relevante for og adgangsgivende til videregående uddannelser indenfor naturvidenskab, humaniora, samfundsvidenskab eller musik. Studieretningsfagene får et centralt fokus i din gymnasielle ungdomsuddannelse og toner for eksempel de øvrige obligatoriske fag, hvor det er muligt.

Studieretning 1

matematik A
fysik B
kemi B

Studieretning 2

bioteknologi A
matematik A
fysik B

Studieretning 3

biologi A
kemi B

Studieretning 4

samfundsfag A
matematik A

Studieretning 5

samfundsfag A
engelsk A

Studieretning 6

engelsk A
spansk begynder A
tysk fortsætter B

Studieretning 7

engelsk A
fransk begynder A
samfundsfag B

Studieretning 8

musik A
engelsk A

Studieretning 9

musik A
matematik A

Flere muligheder på Aalborghus Gymnasium

Aalborghus Eliteidræt

Dyrker du idræt på eliteniveau, og står du overfor at vælge ungdomsuddannelse, så er Aalborghus Eliteidræt et godt valg. Her forstår vi din særlige situation og giver dig sport og uddannelse i balance.

Hf-fagpakke 1: Samfund & velfærd

Fagpakken Samfund og velfærd er for dig, der gerne arbejde inden for det humanistiske? Måske overvejer du at blive fx lærer, pædagog, socialrådgiver, så kunne denne fagpakke være din adgangsbillet.

Hf-fagpakke 2: Krop & sundhed

Fagpakken Krop & sundhed er for dig, der fx drømmer om at beskæftige dig med den fysiske sundhed og for eksempel overvejer at blive politimand, sygeplejerske, fysioterapeut eller noget helt fjerde.

Hf-fagpakke 3: Hf-business

Er du nysgerrig efter, hvordan man starter og driver en virksomhed, drømmer du om at blive iværksætter eller at arbejde med økonomi eller markedsføring, så kunne fagpakken Hf-business være noget for dig.